onsdag 1 september 2021

Månadens horoskop: Så blir ditt september 2021 / Alla Stjärntecken

 


Väduren, 21/3-19/4

Vädur, nu får du en chans att städa upp bland sommarens röra. Du behöver lite struktur i din kalender, men du behöver också städa på ett mer känslomässigt plan. September är här för att ge lite nya perspektiv och det här är en tid för reflektion. Hur funkar saker och ting rent praktiskt? Hur mycket tid lägger du ner på dina relationer?Redan under första veckan kan det bli en hel del drama, och nu snackar vi om en maktobalans som heter duga. Någon av er känner sig osäker i relationen, vilket kan visa sig på en rad ohälsosamma sätt. Här får du möjligheten att använda en diplomatisk approach när du kommunicerar, och det kan vara viktigt att du faktiskt är rättvis gentemot din partners känslor. Mot månadens slut mjukas stämningen upp lite, och du och din käresta är redo att visa lite ömhet och empati igen.


Oxen, 20/4-20/5

Oxe, ännu finns det tid åt lättja! Somliga vinkade farväl åt sina sommarromanser lika lättvindigt som en Stockholmsfamilj lämnar en katt på Gotland, men för dig har äventyret bara börjat. September är hundra procent en tid för dejting, vilket du gör som bäst med en cool intellektuell approach.Nu snärjer du snyggingar genom att framstå som mystisk och smart, vilket inte borde vara en svår match för dig. Tänk dig att du kommer tidigt till dejten och sätter dig med en bok, eller ställer tusen frågor om hens liv men enbart svarar med ett leende på saker hen undrar. Det finns både möjligheter för den som vill flörta runt och för den som vill satsa på något mer seriöst under den här tiden. Det finns dock en risk att du känner dig lite stressad över ditt kärleksliv, och mot mitten av månaden är det något som skaver. Kanske rör det sig om fördröjningar, ett förhållande som rör sig segt framåt på grund av blyghet eller rädslor. Men det kommer vara värt att lägga in lite extra krut i relationen under den här tiden. Försök släppa på dina idéer om vem som ska ta initiativet eller huruvida det är värdigt att dubbel-sms:a. Det löser sig!


Tvillingarna, 21/5-21/6

Tvilling, september kan bli en riktigt spännande månad. Egentligen är din plan att landa lite, chilla hemma och vänja sig vid vardagen. Och trots att det absolut kan bli en del mys framför tv:n med din roommate kommer suget efter dramatik locka upp dig ur soffan.Nu vill du mest ägna dig åt saker som känns kul, och ärligt talat – vem kan klandra dig? Varför plugga när man kan skjuta upp saker i all oändlighet och äta middag på restaurang istället? Månadens första veckor kan bli riktigt fina för dejting och kanske drabbas du av en akut crush på någon? Problemfritt blir det inte, och dina känslor för någon kan påminna dig om något du helst vill glömma.Det här kan bli ett tillfälle för dig att öva på att stanna kvar när saker blir tuffa. Visst, ditt flyktiga beteende kan vara till stor hjälp ibland. Men månaden ställer frågor om framtiden som inte kan ignoreras. Du behöver fundera på vad du egentligen vill få ut av något. Du behöver inte ödsla tid på det som inte fungerar, men det betyder inte att ghosting är hållbart heller. Förvänta dig en månad i ärlighetens namn.


Kräftan, 22/6-22/7

Kräfta, nu är det höst och du är ett äpple. Du har vuxit jättemycket och blivit mogen! September handlar till stor del om kommunikation. Både om uppgifter som ska skrivas, men också om konsten att snacka om seriösa saker. Nu får du chansen att öva på att både leverera och motta kritik, något som kanske inte alltid varit din bästa sport.Kanske är det dags att du förklarar för någon hur du känner, och uttrycker dig på ett mer rationellt sätt? Det är inget fel på att känna starkt, men nu behöver du lära dig att kommunicera på rätt sätt. Kärleken kommer testas, och nu kommer du märka vad som funkar och inte.Under månaden uppstår en situation inom någon av dina relationer. Det finns en risk att någon av er hamnar i underläge, och ohälsosamma beteenden dras upp till ytan igen. Men slutet av september ser ljusare ut, och här kan kärlek dyka upp från ett minst sagt oväntat håll.


Lejonet, 23/7-23/8

Lejon, det är okej att ändra sig. Du har kommit fram till en del insikter den senaste tiden, och nu är du säker på vad du vill. Å ena sidan är det såklart bra att ha en del principer, och det är inte fel att ställa krav. Men å andra sidan kommer månaden bjuda på en hel del oväntade vändningar, och du tvingas kanske omvärdera en del beslut.Håll fast vid det som är viktigt, och stå stark i dina värderingar. Med det sagt är det också viktigt att du är öppen för att testa andra vägar, även om det innebär att du måste erkänna att du haft fel! Det finns ändå ingen poäng med att vara principfast bara för sakens skull.Allt seriöst snack åt sidan – månadens första vecka kan överraska med något riktigt fint på kärleksfronten! Mot slutet av månanden fördjupas dina känslor för någon, och plötsligt inser du vad du tidigare blundat för.


Jungfrun, 24/8-22/9

 Jungfru, säg ja! Månaden är ett buffébord av möjligheter, nu behöver du bara sträcka ut en hand för att ta för dig av vad som är ditt. Nu ska det för en gångs skull handla om dig. Tänk att du är huvudrollen i en Nora Ephron-film, och möt hösten i ett par läderboots.Nu får du chans till en nystart inom flera olika områden av ditt liv. Kanske dyker den där möjligheten du väntat riktigt länge på äntligen upp? Kanske är du modig nog att säga ja till ett erbjudande som för ett halvår sen skulle skrämt dig till döds? Nu dras människor till dig, men makten ligger i dina händer. Satsa på dig själv! Se bokstavligen till att prioritera din egen vilja. Skriv till den där personen du tror är för bra för dig och gå i terapi för dina problem.Ett litet tema för månandens dejtingliv är tidlös kärlek. Men kanske blir det sådär typiskt svårtydda signaler? Två envisa själar som kämpar förgäves? Eller kanske är tajmingen helt fel?


Vågen, 23/9-22/10

Våg, du strålar! Månandes första tid är till för att du ska unna dig! Du kan se fram emot en tid fylld med mys, häng med vänner, bra shopping och riktigt god mat. Nu ligger fokus på kvalitet, och inte bara när det kommer till eventuella köp av höstjackor. Du vill att dejting och kärlek ska kännas givande och på riktigt, annars kan det vara. Varför slösa din tid på någon bara för dejtandets skull? Nu kan också vara en bra tid för dig att ta rodret. Vill du gå på en nice restaurang på din första tinderdejt är det kanske du som måste boka bordet.Under månaden uppstår ett litet problem. Du vill ha ett lugnare tempo, och behöver en del tid för att processa saker som sker runt omkring dig. Men vardagen väntar inte. Se upp för att skjuta på uppgifter och ärenden för mycket. Risken är nämligen att allt samlas på en hög som blir överväldigande att hantera. Mot månadens slut får du dock ny energi, och stressmomenten blir färre.


Skorpionen, 23/10-21/11

Skorpion, månaden får en tuff start. Under första veckan har du en del tillitsproblem, och även en trygg skorpion kommer få svårt att lita på sin omgivning under den här tiden. Du kanske går runt och tror att alla har dolda agendor, och att du själv är Sveriges enda ärliga person?Under den här tiden finns det en risk att du känner dig osäker och känslig för din omgivnings uppfattning om dig. Men du får bara acceptera att du inte kommer kunna gå runt som Sherlock Holmes och läsa in allt som sägs och görs. Det går ändå aldrig att gissa sig till vad andra människor tycker eller känner. Vill du veta får du fråga (men försök att inte vara alltför impulsiv).Mot slutet av månanden kommer solsken som ett brev på posten! Under septembers andra halva får du bättre självkänsla, och du behöver inte längre vara lika osäker på dig själv. Kanske inser du till och med att dina vänner inte hatar dig? Här finns bra utsikter för kärleken, och chansen är stor att någon faktiskt utvecklar lite känslor för dig. Det behöver inte betyda att de är besvarade, men alltid mysigt med lite bekräftelse! Nu kan också vara en bra tid för dig att dejta dig själv, och du kommer få det andrum du behöver för egentid.


Skytten, 22/11-21/12

Skytt, välkommen in i en viktig tid. Månandens första vecka kan komma med möjligheter som kan leda till något bra längre fram i tiden, även om det känns långt bort just nu. Se på hösten som början på ett nytt år, och passa på att fira din egna nyårsafton! Reflektera över vad du har att jobba med – finns det något du kan börja med redan nu?September kan nämligen bli en riktigt produktiv tid, speciellt om du tar hjälp av personer i din omgivning. Månanden ser ut att bli bra för både din karriär och ditt sociala liv. Kanske blir det en kontorsromans? Du kanske faller för en kollega som fått en glow up under sommaren? Eller är det en kurskamrat som blir aktuell som crush? Oavsett om det blir romantiskt eller inte, är månaden bra för den som vill knyta nya kontakter.Mot slutet av månaden kommer du dock inse att något inte riktigt är som du trott, och du kommer känna dig förvirrad. Men sitt lugnt i båten! Det finns en läxa att lära här.


 

Stenbocken, 22/12-19/1

Stenbock, månadens första vecka kan bli utmanande. Under den här tiden kommer du tvivla på en relation, vilket kan komma och påverka din självkänsla en del. Det kan röra sig om en partnerrelation eller relationen till en kollega, men problemet är detsamma – relationen är inte jämlik just nu.Reflektera över dina egna beteenden. Hur kan du uttrycka dina känslor på ett sätt som känns rättvist och schysst gentemot andra? Försöka att inte ignorera problemen. En lösningsorienterad och rationell approach är helt rätt just nu, något som passar dig bra.Även om månaden innehåller en del drama när det kommer till dina relationer, kommer den självklart med något gott också. Det här kan bli en inspirerande period för dig, och du kommer spotta ur dig geniala idéer som aldrig förr. Månandens andra halva blir en bra period för att verkställa dessa idéer, så ta dig själv och dina planer på allvar!


Vattumannen, 20/1-18/2

Vattuman, välkommen in i en riktigt sexig månad. Under septembers första dagar finns det en chans att dina känslor för någon fördjupas. Kanske är den där personen mer än bara en sommarflört? Kanske är du redo att flytta ihop med en partner, eller till och med gå ner på knä?September kommer också med fina möjligheter för dig att lära känna personer i ditt liv på nya sätt. Det kommer även innebära en möjlighet för dig att visa en mer sårbar sida av dig själv, något som i vanliga fall kan kännas lite läskigt. Våga vara ärlig med andra och mot dig själv! Det kan faktiskt leda till något stort, och det kommer definitivt bli avgörande för en relation.Både under månandens andra och fjärde vecka finns det goda möjligheter för dejting och flört. Personen du dras till kommer komma som en frisk höstvind, och kan bjuda på helt nya perspektiv.


Fiskarna, 19/2-20/3

Fisk, det blir en riktigt romantisk månad. Den kommer till stor del handla om relationer, och kärleken finns mitt framför ögongen på dig. Problemet blir kanske att du inte kommer kunna se det. Det kluriga för dig blir att försöka reda ut dina känslor.Kanske är det rätt uppenbart vad någon annan känner, men att du själv tvivlar. Är du kär i personen eller i kärleken? Är du verkligen värd det här? Det är frågor som kan uppstå den här månanden. När det gäller huruvida du är värd något eller inte får du bara skärpa dig och tugga i dig följande: det är inte upp till dig att avgöra! Om någon gillar dig är det deras problem.Under månadens fjärde vecka kommer du till viktiga insikter kring vad du faktiskt känner och vill. Det kommer bli uppenbart för dig hur du ska gå vidare med en specifik relation. Här blir det viktigt att du faktiskt lyssnar inåt och agerar på din magkänsla. Din intuition kommer guida dig rätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar