söndag 22 maj 2022

Den här månaden gifter sej Svenskar mest,är otrogna,skiljer sej,förlovar sej.

 


VANLIGASTE MÅNADEN ATT GIFTA SIG

Kan det då vara intressant att veta när andra gifter sig och vilken som är den vanligast månaden att gifta sig i? Sammanställt statistik från Statistiska Centralbyrån som visar när de flesta väljer att genomföra sitt bröllop.

Vanligast med bröllop på sommaren

De allra flesta svenska par väljer att gifta sig på sommaren. Faktum är att ungefär hälften av alla Sveriges bröllop äger rum under någon av våra härliga sommarmånader, juni, juli eller augusti.Den absolut vanligaste månaden att gifta sig i är, som man kanske kan tänka sig, augusti.I augusti gifter sig nästan mest par.


Vilken är den vanligaste veckodagen att gifta sig på?

När det kommer till vilken veckodag som är vanligast,är det totala antalet giftermål i Sverige inte alls lika utspritt som vid val av månad att gifta sig i.

Här ser vi mycket tydligt att lördag är den veckodag som är den absolut vanligaste dagen att anordna ett bröllop på. Även om sommaren är en tydlig högsäsong för bröllop nu för tiden betyder inte det att det alltid har varit så. Nej, förr var det faktiskt vinterbröllop som var det vanligaste i Sverige. Statistiken visar också hur gammal man är när man gifter sig.Vanligast är att gifta sig runt 30-årsåldern.

Vanligaste månaden att förlova sej.


Den allra vanligaste dagen att förlova sig är något oväntad och kanske inte den dagen som många tror. Även om flest bröllop infaller på sommaren så är det inte under en sommardag som allra flest förlovar sig på. En undersökning som visar att 40 procent av alla förlovningar äger rum mellan december och fram till alla hjärtans dag den 14:e februari.Men nej, det är inte på alla hjärtans dag som flest par säger "ja" till varandra. Utan det är under världens mest kärleksfulla högtid – julen.Det visar att den allra vanligaste månaden att förlova sig på är i december. Mest populära dagen för förlovningar är julafton,följt av juldagen och nyårsafton.

Januari och oktober toppar skilsmässostatistiken

Skilsmässorna är vanligast bland personer som är mellan 35 och 49 år gamla.

Nu visar en undersökning att personer som bedrar sin partner har en favoritdag och en favorittidpunkt för sina sexuella äventyr i det dolda.

Måndagsmorgnar är vanligast

Mellan klockan 08.00 och 09.00 på måndagsmorgnar så stiger antalet textmeddelanden.Under denna tiden så skickas det ungefär 2 000 meddelanden i timmen.

Detta kan bero på att helger ofta brukar tillägnas till familj och partner för många.Skulle man då kontakta sin älskare eller älskarinna under denna tiden kan det därför vara enklare att man blir påkommen.Så under den första arbetsdagen på veckan så kan man säga att detta kompenseras ut.

Den näst mest otrohetstäta timmen är fredagskvällar mellan 21.00 och 22.00, Enligt en undersökning så uppgav två procent av kvinnorna och fem procent av männen som blev tillfrågade att de någon gång hade varit otrogna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar