onsdag 4 november 2020

12 populära tatueringsstilar







12. Trash Polka

Att förklara exakt vad som kännetecknar Trash Polka är lite knivigt.Man skulle kunna säga att denna relativt nya stil blandar surrealistiska motiv med fotografiskt realistiska motiv i en slags mix som liknar ett kollage.Ett av de viktigaste karaktärsdragen är att endast färgerna svart,rött och grått används.

11. New School

Namnet må antyda att denna stil är ny,men New School har faktiskt hängt med sedan 80-talet.Stilen är galen och explosiv i sin färgsättning och figurerna ser ut som tagna ur en skruvad serietidning i graffiti-stil.

10. Realistic

Porträtt är kanske det vanligaste motiven inom stilen Realistic,men även naturmotiv kan förekomma och endast en skicklig tatuerare kan lyckas med konsten att få tatueringarna att likna fotografier.

9. Geometric

Geometric är precis som det låter tatueringar som består av olika geometriska figurer som rektanglar,cirklar,romber och kuber som tillsammans skapar abstrakta motiv,mandalas eller vad som helst – en räv, möjligheterna är oändliga.

8. Tribal

Tribal är en av de äldsta tatueringsstilarna och härstammar från uråldriga polynesiska kulturer på bland annat Nya Zeeland,Hawaii och Samoa.Hos urfolken var det en mycket smärtsam process att tatuera sig men var en helig handling med stor andling betydelse och motiven symboliserade ofta den tatuerades liv.Gemensamt för tribals idag är att de består av komplicerade mönster som nästan alltid är svarta.

7. Neo-Traditional

Neo-Traditional blandar traditionell stil med mer modern design och blev populär på 1980-talet.Stilen skiljer sig från den traditionella genom mer avancerade skuggningar i kombination med en mer nyanserad färgpalett.Neo-Traditional rör sig även bort från de traditionella motiven,idag handlar allt om unika motiv,skräddarsydda efter kundens önskemål.

6. Watercolor

Precis som namnet antyder ser dessa tatueringar ut som akvarellmålningar och det är nästan svårt att tro att de är inte är gjorda med en pensel.

5. Minimalism

Enkelt, litet och sött är tre ord som kan beskriva stilen.Minimalism som är ett bra alternativ för de som vill gadda sig utan att dra alltför mycket uppmärksamhet till sig.

4. Blackwork

Blackwork är en ganska bred kategori och motiven innefattar allt från enkla tecken till extremt detaljerade tatueringar.Alla tatueringar har dock en sak gemensamt och du kan säkert gissa vad det är – svart är den enda färgen som används.

3. Dotwork

Det krävs en hel del skicklighet och framförallt tålamod för att tatuera i Dotwork som är en av de mest avancerade stilarna inom tatuering som finns.Varje tatuering består av små prickar som tillsammans bildar ett detaljerat motiv.

2. Irezumi

Traditionella japanska tatueringar,Irezumi, utvecklades i Japan under Edoperioden som varade åren 1603-1868.Idag är Irezumi en av de populäraste stilarna även här i väst och vanliga motiv är Koifiskar,körsbärsblommor,Buddha,krigshundar,samurajer eller geishor.

1. Old School

Old School eller American Traditional som denna stil även kallas slog igenom på 1930-talet och kännetecknas av stora,djärva bilder med mycket färg och tjocka svarta konturer.De populäraste motiven inkluderar patriotiska symboler,fåglar,pinuppor,fartyg,ankare,hjärtan,pistoler,sjöstjärnor,rosor,körsbär och sjöjungfrur.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar