onsdag 10 augusti 2022

Kamerabloggat,pratar om när jag flyttade till Sundsvall,lägenheter jag bott i.Och om saker man fått skrivet till sej ibland som inte är så snälla ord.

 















2 kommentarer:

  1. Anonym16:11

    Största problemet som jag ser det är att folk ändå väljer och gillar den sortens personer som du beskriver, som snackar skit om andra, kränker och gör elakheter bakom ryggen osv. Det vore bättre om alla tog avstånd från dem och insåg att det lika gärna kunde gå ut över de själva.

    Jag önskar även att man slutade värdera män efter status, jobb och framgång och kvinnor efter utseende, liksom det har varit i alla tider. För det ger dessa människor "rätten" att bete sig illa, eftersom de vet att de ändå kommer bli valda och värderade i vilket fall och då kan välja ut sina mål att ta ned, som de känner har mindre status. Ordet ambitiös är också väldigt negativt för mig. För enligt mina erfarenheter är det personer som bara värderar framgång med alla medel och gärna trampar ned andra på vägen. Som läget är nu, med de värderingar de flesta och samhället i helhet går efter, så har man bara snällhet så har man ingenting. Det handlar aldrig om gott och ont utan om vinnare och förlorare, vilka som har "lyckats" och vilka som inte gjort det. Vilket bara avgörs efter hur mycket pengar man tjänat och oavsett om man gjort det av arv, nepotism, kvotering, ren tur etc. Aldrig hur man är som person och behandlar andra. Vilket är det enda jag själv värderar och bedömer andra efter.

    Med det sagt, så får man ju vara okej med det faktum att alla självklart inte kommer hålla med en om allt, vilket är helt naturligt! Det går att prata med folk av rakt motsatta åsikter och värderingar. Så länge det diskuteras med respekt och god ton. Problemet är att de flesta har tendensen att tycka alla som inte håller med dem är en idiot. Och sen bli mer och mer irriterade och arga när man inte inser att de har "rätt".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Så vettiga och sanna saker du skrivit tycker jag. Det stämmer väldigt bra hur det faktiskt kan vara många gånger med en del människor.

      Radera