onsdag 3 augusti 2022

I dag har jag varit och sett på utställningen om Titanik.

 

Det va så bra och intressant att lyssna och se allt som fanns där. Jag va dit med dagverksamheten.
Och vi som går där fick välja mellan att åka till ett bil museum som finns i Härnösand.Eller att gå på Titanik utställningen.
Ni som inte har varit dit kan jag verkligen rekommendera att gå på det.

Om utställningen

Den 15 april 1912 sjönk Titanic i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Ombord fanns 2208 personer, 1496 miste livet. Under sommaren kan du uppleva Titanics myter, historier och glans i en av världens största vandringsutställningar i Gärdehov på Johannedalsvägen 121 i Sundsvall. Utställningen är producerad av Musealia och arrangör i Sverige är Nordic Exhibitions. Titanic The Exhibition, är mycket mer än bara en utställning. Det är en fantastisk upplevelse, som tar oss tillbaka 110 år i tiden. Utställningen berättar, genom en individuell audioguide, oräkneliga historier om öden och hjältedåd ombord.

Flera historier har svensk anknytning då Titanics färd begav sig under en tid då många svenskar utvandrade till Amerika. Detta märktes exempelvis i att svenska var det andra största språket ombord på det osänkbara 269,08 meter långa fartyget.

Följ med på en känslomässig resa – genom berättelser, fotografier och privata föremål där du som besökare får uppleva historiens mest legendariska skepp på sin första och sista resa.

Utställningen består av ca 200 originalföremål och flertalet återskapade interiörer i naturlig storlek. Audioguide finns på olika språk och ingår i entrépriset.

Utställningsperiod: 19 maj - 4 september 2022
Plats: Gärdehov, Johannedalsvägen 121 i Sundsvall















































 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar