söndag 9 december 2018

FÄRGEN du ska ha i SOVRUMMET om du vill bli lyckligare eller ha mer sex eller....

Vad har du för färg i sovrummet?
Vad du har för färg i sovrummet kan påverka mer än du tror!

När du väljer vad du ska ha för färg på väggar och inredning i sovrummet ska du inte bara satsa på det du tycker är snyggast,i alla fall inte om du vill sova bättre eller ha mer sex.
Enligt en undersökning som Housebeautiful.com har tagit del av,där man har frågat personer om deras kvällsrutiner,såg de nämligen att färgen i sovrummet har ganska stor påverkan på oss.
Här är några exempel:

                                Blått – mycket sömn och lyckokänsla


Personer med blått sovrum fick mest sömn av alla.Blått är associerat med ett lugn (tänk bara på havet och himlen) och det sägs även kunna sänka din puls.Mer än hälften av alla som hade blå sovrum sa att de vaknade upp på morgonen och kände sig lyckliga.
                                                     Gult och grönt


Både gula och gröna färger visade på nästan lika positiv påverkan som det blå.De flesta som har gula eller gröna sovrum sover bra och vaknar upp glada.
Silverfärg får dig att träna.
 Vill du få till den där morgonträningen som du oftast skippar? Då borde du satsa på silver! Människorna i studien som hade mycket silverfärger och metallic-detaljer i sina sovrum,kände sig mest motiverad av att träna.
                                         Grått får dig att nätshoppa

Personer med grått sovrum har en tendens att spendera mer tid till nätshopping än att sova.Känner du igen dig? Då kanske du borde måla om?
                                                       Lila är värst

Lila är den värsta färgen om du vill slapna av! Färgen är väldigt stimulerande för hjärnan,vilket gör det svårt att stänga av efter en stressig dag.Det kan till och med leda till att du drömmer mardrömmar.
                                                   Beige ger mer sex

Om du vill ha mer sex ska du satsa på ett beige sovrum! Par som hade caramelfärgade toner i sovrummet hade mest sex av alla tillfrågade.
                                                 Rött ger mindre sex

Till skillnad mot vad många tror är rött faktiskt den sämsta färgen om du vill ha sex oftare.Par som sov i röda sovrum hade nämligen sex mer sällan än andra.
                                                                  Orange
Om du ofta äter mycket innan du går och lägger dig (det händer i alla fall oss ganska ofta...) borde du satsa på orange.Den orangea färgen kan nämligen påverka matsmältningen.Färgen både värmer kroppen och gör att dina muskler slappnar av.Ett bra sätt att få en god natts sömn,alltså.

Källa Housebeautiful.com


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar