tisdag 21 juli 2020

Lista med 11 vidriga läsk smaker!

Vi svenskar är storkonsumenter av läsk och i dricker i genomsnittt 66 liter per person och år.Bland storfavoriterna hör naturligtvis Coca Cola,Pepsi och Fanta.Och det är klassikerna som säljer mest trots alla nya läsksmaker som lanseras varje säsong.
Utanför Europas gränser är läskjättarna mer påhittiga vad gäller smakerna på sina produkter,vilket förstås är roligt,men ibland blir det bara fel.Vi har scannat av nätet i jakt på världens mest smaklösa törstsläckare och kom fram till denna lista med 11 vidriga läsksmaker som får det att vända sig i magen.

1. Lester’s Fixins Bacon Soda

Lester’s Fixins ligger bakom denna hemska läsk med baconsmak.Företaget ansåg att det var deras skyldighet att kolsyra den salta baconsmaken eftersom den är en av världens godaste.

2. Jones Soda Turkey and Gravy

Thanksgiving innebär för de som firar den amerikanska högtiden timmar av köksslaveri.För den som inte orkar ställa till med en brakmiddag har läskbolaget Jones Soda skapat denna läsk med smak av kalkon med sky.

3. Lester’s Fixins Buffalo Wing Soda

För den som inte kan få nog av smaken av kryddiga kycklingvingar finns denna giftigt orangefärgade läskeblask från Lester’s Fixins till undsättning.

4. Lester’s Fixins Ranch Dressing Soda

Lester’s Fixins är kända för att producera läsk med konstiga smaker,men frågan är om inte deras senaste tillskott tar priset:Ranch dressing.Skaparen Rob Powells fick idén till den udda smaksättningen eftersom han använde dressingen till allt han åt och därför även ville uppleva smaken i läskform.

5. Pepsi White

Spontant känns kolsyrad yoghurt som något av det äckligaste man kan tänka sig men i Japan (var annars?) såldes ”Pepsi White” med yoghurtsmak i begränsad upplaga 2008.

6. Pepsi Salty Watermelon

Ingenstans i världen experimenteras det så mycket med läsksmaker som i Japan! 2007 lanserades denna variant med smak av ”salt vattenmelon”.

7. Dr. Brown’s Cel-Ray Soda

Dr. Brown’s Cel-Ray Soda är en selleri-läsk vars smak påminner om en mer pepprig Ginger ale.Den svalkande läsken är en judisk specialitet som bland annat går att hitta i New York och den omnämns till och med i Seinfeld avsnittet ”The Pothole”.

8. Pepsi Ice Cucumber

Pepsi Ice Cucumber såldes precis som Pepsi Pink i begränsad upplaga under sommaren 2007.Och den japanska produkten är,som namnet antyder,en läsk med gurksmak.

9. Chin Chin Grass Jelly Drink

Chin Chin Grass Jelly Drink är en produkt från Malaysia som smakar som en blandning av surt gräs och mycket starkt svart kaffe. Urk!

10. Pepsi Pink

Pepsi Pink var en begränsad upplaga med smak av jordgubbar och mjölk
som 2011 gick att inhandla i japanska matbutiker.Mjölk och läsk känns…sådär.

11. Coca Cola Green Tea

Grönt te och Coca Cola låter inte som en match made in heaven.Och mycket riktigt,läsken som lanserades i Japan 2009 ska enligt uppgift smaka ungefär som gammalt diskvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar