tisdag 1 januari 2019

Svenskarnas Vanligaste Nyårslöften.


På nyårsafton väljer många att avlägga löften och mål inför det nya året.Men en ny undersökning visar att löftena förändras med åldern.
Nyårslöften kan handla om allt möjligt,från nya färdigheter vi vill lära oss till dåliga vanor vi vill bryta.En ny undersökning visar dock att typen av nyårslöften förändras ju äldre vi blir.I yngre år handlar de främst om att uppleva nya saker,medan vi med åren övergår till att försöka sluta göra vissa saker.Brytpunkten kommer i 26-årsåldern,då börjar vi gå ifrån nyårslöften som fokuserar på att börja med nya saker och istället avge löften om att sluta göra saker,enligt undersökningen som inkluderar 11 000 personer.
Det är främst åldersgruppen 18-34 som avger nyårslöften.
Vilka löften en väljer att avge kan också skilja sig beroende på kön.Enligt studier som gjorts väljer kvinnor i större utsträckning sådant som handlar om hälsa,utseende och mående.
Här är de populäraste nyårslöftena i Sverige,enligt undersökningen:
1. Börja träna
2. Gå ner i vikt
3. Sluta äta ohälsosam mat
4. Stressa mindre             
5. Få ordning på ekonomin
6. Dra ner på alkoholen
7. Ge vänner och familj mer tid             
8. Lära sig något nytt
9. Besöka ett nytt land
10. Vara mer ute i naturen
11. Sluta röka eller snusa
Att sluta röka brukar vara ett vanligt nyårslöfte men i år är det bara sex procent som har det löftet.En gång i tiden var det klassiska nyårslöftet att fimpa för gott.
Om du inte kommer att lyckas hålla ditt nyårslöfte i år,så är du verkligen inte ensam om det.Enligt en undersökning som gjordes förra året har nämligen var tredje brutit sina nyårslöften.
Svenskar som hade ett nyårslöfte enligt undersökningen har drygt hälften,57 procent,hållit sina löften.33 procent uppgav att de inte lyckades.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar