onsdag 6 mars 2019

DIN HUNDS STJÄRNTECKEN

Vädurs hunden
Vädurshunden är glad, energisk och vill helst vara i spetsen för flocken. Den älskar att vara med ute på äventyr och helst då besöka nya platser eller att få spåra och jaga. Det är därför inte konstigt att jakthundar födda i Vädurens tecken är mycket välmående då de får leva ut sin naturliga personlighet. Vädurshunden har en stark personlighet som ogillar när den blir ignorerad och den kan bli väldigt upprörda om den är hungrig. Vädurshunden brukar inte gilla att bli fastbunden eller instängd och den kan vara ganska så intolerant mot andra hundar. Får den en chans vill den gärna styra både dig och andra i hushållet. Men vädurshunden är också mycket modig och gör allt för att skydda dig och alla medlemmar av hushållet /flocken.
Oxen hunden
Oxenhunden är lojal, vänlig, tålamodig och lätt att träna. Detta gör den till en perfekt arbetshund såsom ledhund och också en utmärkt familjehund då den är mycket mjuk mot barn och med ett stoiskt lugn uthärdar att bli dragen i svansen eller öronen. Oxenhunden är tillgiven och kärleksfull och mysar gärna med dig i soffan och älskar att bli klappad. Oxenhunden kan dock bli sur om rutiner eller saker ändras och flyttas runt. Det är en liten livsnjutare som trivs med en stadig rutin, en bekväm sovplats och helst massor av mat. Detta med maten kan bli lite av ett problem då Oxenhunden också tenderar att vara ganska lat vilket tillsammans med förtjusningen i mat kan göra att de lätt drabbas av övervikt.
Tvilling hunden
Tvillinghunden är impulsiv och sitter sällan still. Den är också väldigt nyfiken och vill gärna att det händer någonting hela tiden, om den lämnas ensam är det därför inte ovanligt att den passar på att hittat på något hyss. Tvillinghunden är ofta mycket underhållande och är snabb på att lära sig olika saker. Den älskar att leka, så leksaker och annat skoj att sysselsätta sig med är mycket uppskattat. Tvillinghunden tycker om nya miljöer och följer gärna med dig på en tur i bilen. Den är ett mycket bra husdjur då den både är sällskaplig och har extra lätt att anpassa sig till andra djur och familjemedlemmar. En liten brasklapp dock för att den ibland kan drabbas av nervösa eller överspända besvär.
Kräftan hunden
Kräftanhunden är blyg och känslig vilket gör att den trivs i ett lugnt och kärleksfullt hem. Den är mycket kärleksfull själv och också mycket beskyddande mot alla medlemmar i "flocken" vilket gör att den utan problem kan lämnas ensam med småbarn eller andra husdjur. Den avskyr dock att bli lämnad helt ensam och har en nästintill telepaktisk förmåga på att veta när du kommer hem. Kräftanhunden älskar sin mat men vill ha den i tid. Den uppskattar familjeliv och är mycket fäst vid sin korg eller sovplats. Kräftanhunden har ett mycket gott minne och kommer lätt ihåg andra människor och djur. Den är extremt lyhörd för hur du mår, är mycket lojal och behöver massor av kramar och tillgivenhet.
Lejon hunden
Lejonhunden har en varm och glad personlighet och är mycket livlig och rolig att ha att göra med. Den är ofta lekfull och underhållande även som gammal hund. Lejonhunden är mycket modig och lojal och gör allt för att skydda dig och de som ingår i "flocken". Den går också mycket bra ihop med barn och hakar gärna på all deras lek och påhitt med stor iver. Lejonhunden är en utmärkt polis och vakthund men kan vara rädd för katter. Lejonhunden vill helst stå i centrum och tål inte att ignoreras. Den älskar att bli ompysslad och passar bäst som enda hunden i flocken. Det är inga problem att lämna din lejonhund ensam bara du inte glömmer att ge den rejält med uppmärksamhet och fjäsk när du kommer hem.
Jungfrun hunden
Jungfruhunden är en ypperlig brukshund som älskar att vara aktiv och göra nytta. Fårhundar och arbetande hundar överlag frodas i detta tecken. De arbetar mer än gärna från morgon till kväll och älskar varje minut. Jungfruhunden är mycket pålitlig, lättlärd, väluppfostrad och lojal och den förväntar sig samma lojalitet tillbaka från dig. Jungfruhunden vill gärna ha mat på bestämda tider och favoritplatsen är troligtvis i köket eller på en lugn plats där den får vara ifred. Jungfruhunden kan trots sin arbetsamma läggning lätt bli blyg och nervös bland främlingar och den ogillar för mycket oväsen. Den kan också bli orolig om du inte finns inom synhåll.
Vågen hunden
När den självfulla vågenhunden tittar på dig med stora blanka ögon bredvid matbordet är det svårt att säga nej. Vågenhunden är så oerhört övertygande men även väldigt, väldigt manipulativ. Men vad gör det när den också är så otroligt charmig, lugn, kärleksfull och är en perfekt kamrat som älskar att umgås med dig och är snälla mot och gillar barn och säkerligen dina vänner också. De älskar fina saker så ge den ingen gammal noppig hundfilt tack. Vågenhunden hatar att vara ensam och kommer visa med besked om den tycker du varit borta för länge. Den gillar även sällskap av andra hundar och vill gärna ha harmoni och lugn atmosfär där den kan ha trevligt med flocken= dig och alla andra människor och djur i hushållet. Den är lydig och lättlärd samt gillar att trimmas och älskar beundran så den passar utmärkt som utställningshund. Vågenhunden har dock ett litet problem och det är att den kan vara nästan löjligt envis.
Skorpion hunden
Skorpionhunden är antingen din bästa vän eller din värsta fiende. Den älskar och hatar med samma intensiva passion. Om du gör något fel mot en skorpionhund kommer den aldrig glömma det. Men den glömmer heller aldrig om du behandlar den väl och kommer då älska dig med hela sitt hjärta. Skorpionhunden är oerhört lojal och beskyddande, men den kan bli oerhört svartsjuk och ägandefixerad så den och passar bäst ihop med lite äldre barn och med att vara ensamt husdjur i familjen. Den tvekar inte att ge sig på hundar som är dubbelt så stora för att skydda dig och flocken. Skorpionhunden är mycket intuitiv och kan läsa dina tankar och är också smart nog för att använda detta till sin fördel. Den älskar att begrava ben eller gömma leksaker och är en ypperlig spårare vilket gör att den passar perfekt som blodhund, spårhund, cockerspaniel eller annan hundsort med starkt luktsinne.
Skytten hunden
Skyttenhunden är glad, rolig, energisk och extremt lekfull. Svansen viftar nästan konstant och när din skyttenhund showar loss är det nästan omöjligt att inte skratta. Den tenderar att skälla lite för mycket och blir lätt rastlös och vill inte gärna sitta still. Men vad gör det när skyttenhunden är så genuint varmhjärtad och snäll så hjärtat smälter. Lägg därtill att den är extremt förlåtande och tålig om än ganska klumpig. Skyttenhunden är en perfekt familjehund då den formligen älskar barn och frodas i ett hushåll med många individer. Men låt din skyttenhund få komma ut och röra på sig, den behöver mycket stimulans och älskar att vara med ute på äventyr. Skyttenhunden är mycket modig och pålitlig vilket gör den till en utmärkt ledhund för blinda, eller som vallhund.
Stenbocks hunden
Stenbockshunden är ganska blyg och tillbakadragen och det kan dröja innan du vinner dess tillit. Men när du väl vunnit Stenbockshundens hjärta är den dig evigt trogen och lojal, vilket gör den till en utmärkt följeslagare. Stenbockshunden har en medfödd värdighet och hatar att bli förlöjligad eller skrattad åt. Den är mycket lättlärd och lyhörd vilket gör den till en extremt bra brukshund. Det är inga problem att lämna en stenbockshund ensam hemma. Den kommer kort och gott slå sig till ro och tålmodigt vänta på att du skall komma hem igen. Stenbockshunden tar gärna på sig ansvaret för hushållets barn och uthärdar stoiskt att bli dragen i öronen eller kramad. Men får den välja vill den troligtvis helst tillbringa sin tid i vuxet sällskap som enda husdjuret.
Vattuman hunden
Vattumanhunden är kvick, självständig och ofta mycket karismatisk. Den är sällskaplig och gillar att umgås med både kända och okända människor liksom med andra djur. Vattumanhunden kan bli rätt så excentrisk, exempelvis så kan den gilla att äta de mest konstiga saker eller bete sig mycket hund olikt. Den är trots sitt ibland lustiga beteende, den perfekta allround hunden då den är utmärkt som följeslagare, är vänlig och social och inte heller aggressiv med ett lättsamt och trevligt lynne. Det enda den kan ha lite svårt för är om du bossar den för mycket, då kommer den visa sitt ogillande. För vattumannhunden är det laganda som gäller och inget annat. Vattumanhunden skulle passa perfekt som sjukhushund för att muntra upp sjuka och nedstämda och den hade älskat varje minut.
Fisken hunden
Fiskenhunden är mycket empatisk och extremt lyhörd och uppmärksam på dina känslor. När du känner dig nere kommer Fiskenhunden göra allt den kan för att muntra upp dig. Den har också en nästan magisk förmåga att veta när du väntas hem. Den är mycket kärleksfull och mild och vill gärna vara till lags. Fiskenhunden trivs inte att lämnas ensam och kan då tendera att rymma. Den är lyckligast när den får vara tillsammans med dig och den behöver mycket kärlek för att frodas och inte bli osäker eller skygg. En älskad och uppmärksammad Fiskenhund kommer blomma upp och bli en mycket underhållande glädjespridare och är med sin varma hängivenhet en utmärkt följeslagare. Fiskenhunden har dock ofta en känslig mage så var noga med vilka livsmedel du matar den med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar