måndag 24 juni 2019

I dag.

Det känns som att den här dagen har gått så himla fort.
Tänk om tiden kunde gå lika fort tills jag ska få komma till specialist sjukgymnasten.Och det andra jag ska på.
Jag pratade med en på neurologen i morse.
Och dom ska ge mej andra tabletter nu som jag ska pröva.Gabapentin heter dom.


Vad Gabapentin är och vad det används för: Gabapentin tillhör en grupp läkemedel som används för att behandla epilepsi och perifer neuropatisk smärta (långvarig smärta som orsakats av nervskada).En rad olika sjukdomar kan orsaka neuropatisk smärta.

Perifer neuropatisk smärta,rekommenderad dos är:
Vuxna
Ta det antal kapslar som läkaren har sagt åt dig.Läkaren trappar vanligen upp dosen gradvis.Startdosen brukar vara mellan 300 mg och 900 mg per dag.Därefter kan dosen höjas stegvis upp till högst 3 600 mg dagligen.Läkaren kommer att instruera dig att ta dagsdosen fördelad på 3 separata doser,dvs en på morgonen,en på eftermiddagen och en på kvällen.


Jag hoppas på att dom tabletterna ska hjälpa bättre än vad Tramadol har gjort.Jag ska hämta ut dom på apoteket i morron.Helst av allt så skulle jag inte vilja ta några tabletter alls.Men jag är så illa tvungen tills jag kommer få hjälp med min nacke och bak i huvudet.Tills dess så är det bara att fortsätta att vänta och ha tålamod.Och att tänka på att undvika fysisk och psykisk stress eftersom det kan förvärra värken.Att man känner av och får mer ont då.


I dag så åkte jag och Reima till min son.Och hälsade på hemma hos honom.

På kvällen när jag pratade med Ulla i telefonen.Så frågade hon mej om jag kan passa hennes katt Majki när hon har semester och ska åka och hälsa på släktingar i Finland.Det kan jag göra.Blir kul det! Så om en månad ungefär ska Majki bo hos mej under några dagar.
Jag har passat sötis Majki två gånger förut.Då han var hemma hos mej.
Dom här korten är tagna då.






























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar