söndag 8 mars 2020

Det här vanligaste orsaken till BRÅK i TVÄTTSTUGAN. Lista/undersökning.

Det är inte ovanligt med arga lappar i tvättstugorna.Enligt undersökningen är det ganska vanligt att hyresgäster hamnat i bråk i tvättstugan.
Äldre personer är mindre benägna att hamna i tvättstugebråk enligt undersökningen.Knappt var tionde intervjuperson över 69 år har råkat ut för en tvättkonflikt,jämfört med var fjärde person i det bråkigaste åldersspannet 30–54 år.

Det här bråkar hyresgästerna om:

1. Respekt för tvätt- och torktider, 87 procent.
2. Dåligt städad tvättstuga, 40 procent.
3. Luddet i torktumlaren, 25 procent.
4. Tvättmedlet ej sköljt, 22 procent.
5. Tvätten har stulits.
6. Bokning fungerar ej.
7. Andra skäl, 7 procent.
8. Hot och påhopp, 4 procent.
Här är 8 exempel som alla har lett till polisanmälan
1. Knytnävsslag i ansiktet:
När kvinnan skulle hämta sin tvätt låg alla hennes kläder på det smutsiga golvet, och en annan kvinna befann sig i tvättstugan. Argumentation uppstod och det hela slutade med att hon fick ett knytnävsslag rakt i ansiktet av den andra kvinnan.
2. Tvättade bildelar:
I det här fallet påstod fastighetsägaren att hyresgästen tvättat olika bildelar i tvättmaskinerna och att han därför tvingats byta ut dem fem gånger. Hyresgästen själv sa att han endast hade tvättat bilklädslar, men gick ändå med på att flytta därifrån.
3. Slickade och bet:
Det var när en kvinna stod och vek tvätt som en man kom in och tryckte upp henne mot väggen för att sedan börja slicka och kyssa henne i ansiktet, samt tafsa. När två andra kvinnor kom till undsättning bet han en av dem i armen.
4. Alltid naken i tvättstugan:
Den här 60-årige mannen roade sig under flera års tid med att klä av sig naken nere i tvättstugan när andra kom ner för att tvätta. Ibland gick han även omkring utan kläder i trapphuset. Något som skapade stort obehag och rädsla bland de andra boende. Mannen blev av hovrätten dömd att flytta eftersom man ansåg att störningarna kunde vara "skadliga för hälsan eller bostadsmiljön".
5. Samlade på trosor:
Många var de grannar som blev av med sina trosor, med jämna mellanrum, utan att förstå hur eller varför. En dag när en av de boende klev in i tvättstugan stod en 23-årig man och rotade igenom torkad tvätt, i jakt efter trosor att stjäla. När polisen gjorde en husrannsakan kunde man hitta en hel säck med trosor. Han dömdes till böter och skadestånd.
6. Stal tvätt och låste ut:
Detta fall handlar om en hyresgäst som hade slarvat med sina tvättider, haft sönder en maskin och härjat i trapphuset på olika sätt. Det hela slutade med att fastighetsägaren stal hyresgästens tvätt en dag och låste ut hen från tvättstugan. Fastighetsägaren polisanmäldes och lovade lämna tillbaka allt.
7. Slaktade i tvättstugan:
När den här hyresgästen skulle in och tvätta var det blodstänk på golv och bänk varvat med grishår. Efter utredning tror polisen att tvättstugan använts som slakteri då man hade haft en grisfest i området. Anmält som skadegörelse.
8. Bodde i tvättstugan:
Det var när en hyresgäst tyckte det luktade matos i tvättstugan som man kom på att en person gjort det till sin egen bostad. Men eftersom bostaden inte uppfyllde svensk standard och bygglov saknades avvisade man personen.
Källa: Hem & Hyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar