onsdag 17 februari 2021

Vilka är egentligen de populäraste motionsformerna i Sverige? Dom10 populäraste motionsformer är:

 

1. Gång/promenad

Den gamla hederliga promenaden är den träningsform som den genomsnittlige svenske motionären tycker mest om.Med eller utan stavar är det en överlägsen motionsform och förutom ett par schyssta dojjor är det helt gratis.Du kan ta med hunden eller en god vän och det är bevisat att promenader i naturen främjar psykisk hälsa.Den mest demokratiska motionsformen – tillgänglig för alla!


   2. Styrketräning
Att lyfta skrot är inte längre något man gör ensam hemma på kammaren,det ska helst göras gemensamt i trånga gymlokaler där spegeln står lägligt till och kön till bänkpressen är lång.Att träna på gym är hett och de som lyfter fria vikter är väl liiite starkare än klenisarna i maskinerna, eller?

3. Löpning/joggning
Löpning har kommit och gått bland motionstrenderna och även om det alltid funnits folk i spåren har det väl aldrig varit så hett som nu.Var och varenda kotte springer maraton och ägnar otaliga timmar åt löpträning på vad som närmast kan liknas vid elitnivå.

4. Cykling
Cykling är inte längre bara till för kvarterets kids,det har snabbt blivit ett av de absolut trendigaste motionsätten i Sverige.Det bästa är att man inte behöver investera allt för mycket pengar i en cykel om man inte vill – en hederlig Kronans går precis lika bra att ta sig runt med och är ett miljövänligt alternativ till bilen.

5. Gruppträning/pass
Att träna i grupp är otänkbart för vissa – andra kan inte få nog av det.Den gamla friskisgympan har dock fått ge plats åt en mängd olika nya gruppträningsvarianter.

6. Bollsport
Fotboll, ishockey, innebandy, you name it – det finns alla möjliga Korpenlag för den som vill lira bara för att det är roligt! Sedan har vi även individuella bollsporter som tennis,badminton och inte minst den nya folksporten padel.

7. Yoga
Yoga ansågs länge vara något flummigt som typ munkar och hippies sysslade med.Idag ser det betydligt annorlunda ut.Yogan verkar vara här för att stanna och är numera alltså svenskarnas sjunde mest populära träningsform.

8. Simning
Simning ska vara en av de för kroppen absolut bästa och mest skonsamma motionsformerna och används därför ofta i rehabiliteringssyfte.För den som inte gillar att smussla i omklädningsrum eller kryssa mellan skrikande ungar i bassängen finns det ju som tur är gott om vackra sjöar som kan nyttjas några veckor varje år.

9. Längdskidor
Längdskidor är inte bara populärt på tv bland svenskarna.Det är även den nionde mest utövade träningsformen vårt avlånga land.Man kan dock undra hur det är möjligt när stora delar av landet knappt får någon snö nuförtiden.

10. Crossfit
Crossfit har verkligen tagit Sverige med storm de senaste åren.Kort sagt går träningsformen ut på att utmana kroppen med diverse funktionella övningar i en kombination av styrketräning och kondition.En allsidig och effektiv träningsform för hela kroppen.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar