måndag 10 maj 2021

Det äter svenskarna allra helst till frukost:

 

                                          Osten är svenskarnas favorit på morgonen.
Den är viktigare än både fil och mjölk på frukostbordet, enligt en undersökning från Verum hälsofil.8 av 10 svenskar äter frukost varje dag och 42 procent anser att frukosten är dagens viktigaste måltid.Den vanligaste frukosten är smörgås,ost,yoghurt eller fil och ägg.Detta framgår av en undersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra.

Bland de äldre (61-75 år) äter hela 92 procent frukost varje dag medan samma siffra bland de yngre (18-29 år) är 71 procent.Bland de unga är det hela 18 procent som endast äter frukost någon gång ibland eller aldrig.

Frukostvanorna verkar inte skilja sig så mycket åt bland storstadsbor och de som bor på landsbygden.Däremot ser de bakomliggande orsakerna till frukostvalen olika ut.Bland de som bor i storstad är det exempelvis viktigare att det går snabbt och att man håller sig mätt.
Med en bra och god frukost i magen håller sig 66 % piggare under resten av dagen och 34 % tycker till och med att frukosten gör dem gladare.Inte nog med det, frukosten gör dessutom att vi upplever att vi presterar bättre fysiskt,tänker klarare och blir mer effektiva.
När det kommer till frukost så åt jag det här i dag:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar